В неделя Италия задмина Великобритания като страната с най-висок официален брой жертви на коронавирус в Европа, предаде АП.

Италия регистрира 484 смъртни случая от COVID-19 за един ден, което е едно от най-ниските нива на еднодневна смъртност за около месец, но тези последни данни доведоха до официалния италиански брой до 64 520, докато британските достигнаха 64 267, според изчисленията на университета Джон Хопкинс

Но и за двете страни се смята, че много смъртни случаи от коронавирус, особено в началото на пандемията, са останали неоткрити, включително тези на възрастни хора в старчески домове, които не са били тествани за COVID-19.

В неделя Италия съобщи за още 17 938 новозаразени, с което стават общо 1,84 милиона.

СЗО обвинявана в конспирация с Италия за потулване на доклад за COVID-19

СЗО обвинявана в конспирация с Италия за потулване на доклад за COVID-19

Документът е премахнат по молба на Раниери Гуера

Досега регионът, регистриращ най-голям брой новозаразени, е северният регион на Венето. Италианският регион Ломбардия има най-много случаи и смъртни случаи като цяло.

Италианският премиер Джузепе Конте затегна правилата за пътуване за периода, разположен извън Коледа, Нова година и празниците на Богоявление.

От 21 декември до 6 януари хората в Италия няма да могат да пътуват между регионите, освен поради работа или здравословни проблеми.

Коронавирус в Италия от ноември 2019 г?

Коронавирус в Италия от ноември 2019 г?

Според нов доклад, първите случаи са били регистрирани още през миналата година

На самите празници, съгласно националните ограничения, италианците не могат да напускат градовете си, за да няма събирания на много хора на закрито.