Избелването на пениси в Тайланд става все по-популярно. Клиника в Банкок избелва мъжки полови органи, съобщава АФП. Приблизително 100 души на месец се подлагат на услугата. Това предизвикало раздразнение в Тайланд. В социалните медии потребителите заемати нееднозначни позиции по въпроса.

Болницата "Лелукс", известна с опита си за избелване на различни части от тялото, започнала да предлага неконвенционалната терапия преди шест месеца, след оплаквания на техен клиент от "тъмните части" по слабините му.

"Понастоящем много хора питат за това, имаме около 100 клиенти месечно, от три до четири клиента на ден", заяви за агенцията Бънтита Уатанасири, мениджър на отдел "Кожа и лазер" в болницата "Лелукс".

Процедурата, която използва лазерно избелване, получи широко отразяване в тайландските телевизии и социалните медии в четвъртък, след като болницата пусна снимки на човек, подложен на лечението.

"Трябва да внимаваме, защото това е чувствителна част от тялото", каза Бунтита, добавяйки, че повечето от клиентите са на възраст между 22 и 55 години, много от тях са част от тайландската LGBTQ общност.

Услугите за избелване струват около 650 долара за пет сесии.