Избраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис заяви, че "все още" не е разговаряла с настоящия вицепрезидент Майк Пенс като част от президентския преход.

Тя обясни, че с Пенс не са разговаряли след обявяването на победата на новоизбрания президент Джо Байдън, но добави плановете на бъдещата администрация да работи с републиканците по широк спектър от въпроси.

"Ние възнамеряваме и ще работим, за да се справим с тези най-неразрешими проблеми, които засягат хората, независимо от това за кого са гласували на изборите", заяви Харис на въпрос дали е разговаряла с лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

Президентският преход бе спрян, тъй като президентът Тръмп отказва да признае загубата на изборите заради предполагаема измама. Администрацията (GSA) обаче късно в понеделник позволи официално да започне процесът.

Прехвърлянето на властта в САЩ все пак ще започне - с обсъждане на пандемията и националната сигурност, коментира по-рано Йоханес Абрахам, изпълнителен директор на централата на Байдън за прехвърляне на властта.

Байдън призова американците към единство и отговорност преди Деня на благодарността.

Тръмп отново се обяви за победител в изборите

Тръмп отново се обяви за победител в изборите

Но отново без доказателства, нито уважен иск от съда