Прехвърлянето на властта в САЩ на Джо Байдън ще започне с обсъждане на пандемията и националната сигурност, каза пред АП Йоханес Абрахам, изпълнителен директор на централата на Байдън за прехвърляне на властта.

Абрахам каза, че служители от централата за прехвърляне на власт ще започнат срещи с федерални служители през следващите дни.

Предвижда се срещите да обсъдят отговора на пандемията, както и интересите на САЩ в областта на националната сигурност, каза Абрахам.

В Мичиган признаха Байдън за победител

В Мичиган признаха Байдън за победител

Тръмп не се отказва от битката

"Също така възнамеряваме да получим пълна картина на опитите на администрацията на Тръмп да опустоши правителствените агенции", каза Абрахам.

По-рано CNN съобщи, че Службата за общи въпроси на администрацията на САЩ е признала Байдън за победител в изборите и обяви готовността си да започне прехвърлянето на властта.

Настоящият държавен глава Доналд Тръмп нареди да започне прехвърлянето на властта.

На 23 ноември 2020 г. администраторът на Администрацията за общи услуги (GSA) Емили У. Мърфи изпрати официално писмо до новоизбрания президент Джо Байдън, за да започне официалното предаване на властта.

Байдън избра Джанет Йелън за финансов министър

Байдън избра Джанет Йелън за финансов министър

Бивш шеф на ФЕД поема ключов пост

Тръмп пък написа в "Туитър", че неговата кампания ще продължи своите правни атаки срещу резултатите от президентските избори, и добави, че "въпреки това, в най-добрия интерес на страната ни, препоръчвам на Емили и нейния екип да направят това, което трябва да бъде направено по отношение на първоначалните протоколи и казах на моя екип да направи същото. "