Паметник на Ленин в Томск осъмна с надпис "Путин е крадец", съобщи руската ТВ2.

Вечерта на 3 февруари текстът е изписан върху гърба на статуята с червена боя. Не е ясно как авторите са успели да направят това на височина от около пет метра. Остава неизвестно и кои са те.

Съобщава се още, че днес общински служители са почистили надписа, но задачата не е била лесна. Наложило се е да използват "механична ръка".

Русия беше залята от протестна вълна заради ареста на опозиционния лидер Алексей Навални - на много от масовите акции демонстрантите издигаха лозунга "Путин е крадец" и настояха за оставката на руския президент.

Повече от 10 000 души са задържани на протестите в Русия в подкрепа на Навални

Повече от 10 000 души са задържани на протестите в Русия в подкрепа на Навални

Съд във вторник реши, че той трябва да лежи в затвора 2 г. и 8 месеца

Междувременно в мрежата придоби широка популярност видео с разследване на Алексей Навални за "двореца на Путин" на нос Идокопас на Черно море. Владимир Путин отрече това да е истина, а 10 дни след публикуването на видеото за собственик на имота беше обявен приближеният до Путин бизнесмен Аркадий Ротенберг. Лица участвали в строежа на сградата обаче твърдят, че тя действително е на руския президент е посещавана от него. Разкритията породиха сериозно недоволство в руското общество.

Строители на двореца на Путин: Негов е, идва там, има и 16-етажен бункер

Строители на двореца на Путин: Негов е, идва там, има и 16-етажен бункер

Без аналог в Русия...

Припомняме, Томск е отправната точка при полета на Навални за Москва, по време на който той се почувства зле след отравяне с нервно-паралитичното вещество новичок.