Министърът на правосъдието Ави Нисенкорн обяви в неделя, че няколко официални формуляра, издадени от Министерството на правосъдието, ще бъдат изменени, за да отговорят на исканията на гей общността, предаде israelnationalnews.com.

Левоцентристката светска партия Йеш Атид поиска правителствените документи да спрат да уточняват пола на родителите.

Първите нови формуляри ще бъдат готови тази седмица и в тях вместо майка и баща ще посочат "Родител 1" и "Родител 2."

Документите са свързани с наследяване, искания за граждански съюз, искания относно имущество, принадлежащо на отсъстващи собственици и за регистриране на бизнес или друга форма на асоциация,

Промените са допълнителна стъпка към равенство за всички израелски граждани. Такива родители и техните семейства са семейства във всяко отношение и няма причина те да бъдат карани да се чувстват неудобно, когато става въпрос за бюрократични въпроси и работа с правителствени министерства, които са длъжни да предоставят еднакво обслужване на всеки, без значение кой е той, заявиха от правосъдното министерство.

Голямо значение има фактът, че именно Министерството на правосъдието е първото от всички министерства. Убеден съм, че тези важни промени ще дадат тласък на други министерства да последват примера им и призовавам всички министри да направят същото в полза на израелските граждани., заяви министърът на правосъдието.