След въздушните удари на израелската армия премиерът на страната Бенямин Нетаняху обяви, че Израел е готов да направи "много повече неща" в Ивицата Газа, информират АФП и "Таймс ъв Израел".

Нетаняху предупреди, че е готов да нареди армията да предприеме още действия в Ивицата Газа след бомбардировките в отговор на ракетни атаки.

ЕС: Газа да спре с ракетните атаки срещу Израел

ЕС: Газа да спре с ракетните атаки срещу Израел

Примирие в Близкия изток

"Мога да ви съобщя, че ние сме подготвени да направим много повече неща. Ние ще направим това, което е необходимо за защитата на народа ни и на държавата ни", каза той пред Американско-израелския комитет по обществени въпроси (AIPAC) с помощта на видеоконферентна връзка, след като съкрати визитата си във Вашингтон заради възникналата криза.

Министър-председателят коментира още, че Израел винаги ще е демокрация и еврейска държава. По думите му Израел е подкрепян от "демократите и републиканците" в САЩ.

Вчера "президентът Тръмп отново сътвори история" с признаването на израелския суверенитет над Голанските възвишения, обяви Нетаняху.

Израел започна военна офанзива в Ивицата Газа

Израел започна военна офанзива в Ивицата Газа

Израелската армия атакувала терористични цели в Газа

"Сега това заслужава огромни аплодисменти", поясни премиерът и благодари на Тръмп за всички исторически решения, които е взел. Той припомни речта си пред Конгреса на САЩ срещу иранската сделка през 2015 г. Нетаняху отбеляза, че Тръмп е напуснал ядрената сделка, възстановил е санкциите срещу "геноцидния" режим, призна Йерусалим за столица и премести американското посолство в свещения град.

Коментирайки опасенията от растящо разделение, Нетаняху увери, че тези, които искат да разделят САЩ и Израел, "ще се провалят".

Премиерът на еврейската държава коментира и отправена към него критика във връзка с риториката си към израелските араби и закон за еврейската държава, прокаран през юли 2018 г.

Ракетно нападение срещу Израел от Ивицата Газа, има ранени

Ракетно нападение срещу Израел от Ивицата Газа, има ранени

Експлозии и сирени за тревога са били чути

В Израел "никой, никой не е гражданин втора класа. Всички граждани на Израел са първа класа граждани. Израел винаги ще бъде демокрация, както и Израел винаги ще бъде еврейска държава. Израел е домът на всички евреи", обяви той.