Външният министър на Израел Яир Лапид обвини Русия във военни престъпления в изявление заедно с външните министри на Гърция и Кипър в Атина, съобщава Israel National News. 

"Срещаме се в сложни времена. В Европа има война. За пореден път голяма и мощна държава нахлу в по-малък съсед без никакво оправдание. За пореден път земята е напоена с кръвта на невинни цивилни".

"Сцените и свидетелствата от Украйна са ужасяващи. Руските сили извършиха военни престъпления срещу беззащитно цивилно население. Остро осъждам тези военни престъпления."

"Но има и светлина в този мрак: светът не мълчи. Светът не е циничен, не се ръководи само от интереси и икономическа изгода. Коалиция, рядка по размер и сила, се събра за да помогнем на Украйна и да застана на нейна страна".

"За мен беше важно да дойда тук и да затвърдя този ангажимент. Наред с подобряването на отношенията ни с Турция, което е добре дошло и навременно, има и чудесна възможност за задълбочаване на връзките между нас и укрепване на регионалната стабилност. винаги, ние ще правим това в пълна координация с вас."

"Гърция, Кипър и Израел търсят начини да си сътрудничат в редица области. На първо място, в регионалната сигурност. Способността ни да си сътрудничим в областта на сигурността е от решаващо значение за безопасността на нашите граждани и за борба с тероризма в региона. "

"Проучваме и допълнително икономическо сътрудничество, с акцент върху енергийния пазар. Войната в Украйна е да промени структурата на европейския и близкоизточния енергиен пазар. Тук има рискове, но има и възможности, които трябва да проучим заедно."

Зеленски: Забравете за думите денацификация и демилитаризация

Зеленски: Забравете за думите денацификация и демилитаризация

Той ги адресира към Русия