Израелският външен министър Габи Ашкенази изпрати официално искане до своя колега от Бахрейн Абдел Латиф бин Рашед ал Заяни в неделя за откриване на дипломатическа мисия на еврейската държава в кралството на Близкия изток. Това съобщи израелското държавно радио.

По-рано Бахрейн и Израел официално установиха дипломатически отношения, съответното споразумение беше подписано в Манама по време на посещението на високопоставена израелска делегация. Общо в Манама бяха подписани седем меморандума за разбирателство и сътрудничество в различни области, включително във финансите, икономиката и селското стопанство.

Мир между Израел, ОАЕ и Бахрейн

Мир между Израел, ОАЕ и Бахрейн

Тел Авив обеща промени в политиката си за Западния бряг

Израелска делегация, водена от председателя на Съвета за национална сигурност на еврейската държава Меир Бен Шабат, придружена от американски представители, водени от министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин, излетя в неделя първия полет от Израел до Бахрейн за насърчаване на нормализирането на отношенията и икономическото сътрудничество между двете страни от Близкия изток.

Иран предупреди ОАЕ и Бахрейн с "последици" от споразуменията с Израел

Иран предупреди ОАЕ и Бахрейн с "последици" от споразуменията с Израел

Израел "извършва повече престъпления в Палестина всеки ден"

На 15 септември във Вашингтон израелската страна подписа документи за нормализиране на отношенията с Обединените арабски емирства и Бахрейн.