Изтребители на израелските военновъздушни сили са поразили няколко цели във военен лагер на Хамас в Ивицата Газа, съобщи ТАСС. Това е станало този четвъртък като реакция на изстреляна ракета срещу територията на Израел сряда вечерта, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната в Тел Авив.

Израел нанесе въздушни удари на Хамас в Газа

Израел нанесе въздушни удари на Хамас в Газа

В отговор на изстреляна ракета, прихваната от Железен купол

"По-рано от Ивицата Газа в посока Израел бе изстреляна ракета. В отговор на атаката израелски изтребители удариха няколко обекта във военноморския лагер Хамас в северната част на Ивицата Газа. Отбранителите сили на Израел ще продължат да реагират на всякакви опити за застрашаване живота на невинните израелски граждани. Движението Хамас носи отговорност за всичко случващ се в Ивицата Газа" се казва още в официалната информация.

В сряда по израелското държавно радио "Кан" бе съобщено, че сирените за противовъздушна отбрана са се задействали над необитаема територия, близо до един от кибуците до границата с крайбрежния палестински анклав. Няма съобщения за жертви и нанесени щети при ударите.

Припомняме, че наскоро бе отчетено, че през първата половина на тази година са загинали 16 палестински деца от Ивицата Газа, а 1233 са ранени.