Изтичане на газ стирол от химически завод в Южна Индия уби най-малко девет души и вкара стотици в болница, информира "Ройтерс" .

Има вероятност загиналите да се увеличат.

Стиролът е изтекъл от корейския завод LG Polymers тази сутрин, докато семействата в близките села все още са спели, обяви представител в щата Андхра Прадеш.

Химикалът е изтекъл от два резервоара 5000 тона, които не са били под надзор от края на март заради наложените от властите ограничителни мерки в борбата с коронавируса, съобщи местен представител на полицията.

Кадри на индийски телевизионни канали показват жени и деца да лежат по улиците на индустриалния пристанищен град Вишакхапа́тнам, който се намира между Колката (Калкута) и Ченай на източното крайбрежие на Индия.

Сварупа Рани от полицията във Вишакхапа́тнам съобщи, че най-малко девет души са загинали и между 300-400 са хоспитализирани. Други 1500 души са евакуирани, предимно от съседно село.

Но координатор на окръжни болници заяви, че най-малко 1000 души са приети в различни болници. Той добави, че има опасения, че много хора са изпаднали в безсъзнание в домовете си.