Без изненада основната новина в американския печат тази сутрин е историческото гласуване за импийчмънт на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, пише "Гардиън".

"Тръмп е обвинен", пише "Вашингтон пост" - един от най-малко предпочитаните от Тръмп вестници. Първата страница на изданието изцяло отразява темата. Вестникът е избрал снимка с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

"Импийчмънтът, който отразява президентството му: Разрушение и разцепление". Вестникът също публикува снимка на президента на митинг, който се проведе по същото време с гласуването в долната камара. Изданието отбелязва още: "Неясен път към буквално сигурно оправдаване в Сената".

В "Туитър" вестникът също публикува първите страници на двата броя с импичймънта на Бил Клинтън през 1998 г. и този на Андрю Джонсън през 1868 г.

"Ню Йорк таймс" излиза със същото заглавие: "Тръмп е обвинен". Вестникът пише, че след свиреп спор Камарата на представителите одобри обвинение, че е злоупотребил с властта. Вестникът пише, че републиканците са следвали Тръмп и че са пренебрегнали фактите и че са направили така, че импийчмънт процесът няма как да защити демокрацията. Републиканските лидери са избрали да отхвърлят стандартите на партията в миналото и са предпочели да следват Доналд Тръмп.

"Обвинен", пише USA Today и отбелязва, че гласуването е опасен прецедент, а поведението на републиканците ще подкопае способността на Конгреса да служи като контрольор на действията на президента.

Списание "Политико" също излиза със заглавие от една дума: "Обвинен".

"Ню Йорк пост" води про-Тръмп лагера, атакувайки Нанси Пелоси със заглавие: "Вашето погребение". Вестникът допълва, че Пелоси е облечена в черно на историческия вот.

"Уолстрийт джърнъл" отделя само половината от главната си страница за Тръмп, като следва линията на другите издания със заглавието "Президентът е обвинен". Изданието подчертава, че демократите не са успели да убедят страната и че са приели нов, на по-ниско ниво стандарт за импийчмънт на президент. Отбелязва още, че Тръмп ще бъде оправдан в Сената и демократите могат да помогнат на Тръмп да бъде преизбран.

"Поздравления за съпротивата", пише вестникът.