Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис се спря малко преди да нарече действията на Русия в Украйна "военни престъпления", докато цивилни продължават да са убивани в конфликта, съобщава СиЕнЕн.

Говорейки заедно с полския президент Анджей Дуда във Варшава в четвъртък, Харис каза: "Също така много ясно казваме, че всяка умишлена атака срещу невинни цивилни е нарушение."

Тя добави: "ООН създаде процес, чрез който ще има преглед и разследвания и ние, разбира се, ще участваме, когато е подходящо и необходимо".

Снимките от Украйна ясно показват извършващи се зверства, каза Харис, дори преди разследването да определи как да ги нарече.

"Нямам съмнение, че очите на света са насочени към тази война и това, което Русия направи по отношение на тази агресия и тези зверства", каза тя.

Дуда отиде по-далеч, като каза, че военните престъпления са очевидни в Украйна и че бежанците, идващи в страната му, имат доказателства за това на своите телефони.

Камала Харис похвали Полша за приема на 1 милион украински бежанци

Камала Харис похвали Полша за приема на 1 милион украински бежанци

Гледах и четох за работата на обикновените хора, които правят необикновени неща, и затова ви поднасям благодарности от американския народ, заяви Харис