Британски депутати отхвърлиха промени в законодателството за Брекзит, приети от Камарата на лордовете. Депутатите премахнаха обещание децата бежанци да се обединят със семействата си на Острова, информира АП.

Камарата на лордовете с поправки в закона за Брекзит, забавя приемането му

Камарата на лордовете с поправки в закона за Брекзит, забавя приемането му

Автоматично да се издава документ на чужденците от ЕС...

Докато проектозаконът преминава през финалните фази преди да се превърне в закон, днес долната камара премахна пет поправки, приети от Камарата на лордовете.

Великобритания планира да напусне ЕС на 31 януари.

Верховстад: Британия няма автоматично да депортира граждани на ЕС след Брекзит

Верховстад: Британия няма автоматично да депортира граждани на ЕС след Брекзит

Говорителят на премиера Джонсън потвърди, че няма да има автоматично депортиране

Горната камара гласува във вторник искане след Брекзит страната да продължи да позволява на непридружени деца в страни членки на ЕС да се присъединят към роднините си, които живеят във Великобритания. Обещанието беше направено през 2018 г. от бившия премиер Тереза Мей, но премахнато от законодателството за Брекзит след победата на консерваторите на Борис Джонсън през декември 2019 г.

Правителството на Джонсън увери, че възнамерява да приема деца мигранти във Великобритания след Брекзит, но смята, че този въпрос не е свързан със законодателството за излизане от ЕС.

Лейбъристите обвиниха правителството на консерваторите, че планира да се отрече от ангажиментите си да защити най-уязвимите деца.

Камарата на общините също отмени и други промени, приети от Камарата на лордовете, включително да се увеличат правата на гражданите на ЕС на Острова.

Сега законопроектът ще бъде върнат в Камарата на лордовете, но долната камара може отново да отхвърли промените и проектозаконът да се превърне в закон.

Европейският парламент трябва да одобри споразумението за Брекзит преди 31 януари. Гласуването е планирано за следващата седмица.