Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели, в извънредно и емоционално изявление в четвъртък, заяви, че е бил "зашеметен" от това, което една конгресменка от Демократическата партия казала на репортерите, след като чула думите на президента Доналд Тръмп към вдовицата на войник.

„Безчувственият” Тръмп каза пред вдовица на загинал войник, че „той е знаел за какво е в армията”

„Безчувственият” Тръмп каза пред вдовица на загинал войник, че „той е знаел за какво е в армията”

Това съобщи демократът Федерика Уилсън

Кели заяви, че е "раздразнен" от критиката на конгресменката и каза, че е посъветвал Тръмп какво да каже, преди да се обади на семействата на четиримата войници, загинали при засада в Нигер. Кели каза, че насърчил Тръмп да припомни думите, които генерал Джоузеф Дънфорд казал на Кели, когато синът му е бил убит в Афганистан.

"Той правеше точно това, което искаше да направи, когато го убиха." Той знаеше в какво се е присъединил, като се присъедини към този 1%, знаеше какви са възможностите, защото бяхме във война - каза Кели и посочи, че това са думите на Дънфорд към него при смъртта на сина му. - И когато умря, той беше заобиколен от най-добрите мъже на тази земя, приятелите му. Точно това президентът се опита да каже на четиримата семейства онзи ден.