Лидерът на КНДР подчерта ролята на представителите на местните партийни структури в постигането на национално развитие, информира "Йонхап", позовавайки се на Корейската централна новинарска агенция (KCNA).

Ким Чен-ун участва на първата по рода си работна среща с главните секретари на градските и окръжни комитети от управляващата Корейска работническа партия.

Доналд Тръмп искал да вози Ким Чен-ун на "Ер форс 1"

Доналд Тръмп искал да вози Ким Чен-ун на "Ер форс 1"

Поканата е била отправена след срещата им във Виетнам

Работната среща се проведе в сряда в сградата на Централния комитет на партията в Пхенян за обсъждане на начини за изпълнение на задачите, приети по време на партийния конгрес през януари.

Ким Чен-ун наблегна на важността градовете и окръзите да приложат партийните политики за всеобхватно развитие на държавата.

Съпругата на Ким Чен-ун с първа публична поява от година

Съпругата на Ким Чен-ун с първа публична поява от година

Севернокорейският вестник Rodong Sinmun публикува снимки с усмихващата се двойка

Главните секретари на градските и окръжни партийни комитети са сърцевината на нашата партия, които отговарят за регионалните основи на социалистическата конструкция и полевите политически работници, които носят на гърба си тежки отговорности да се грижат за хората, докато живеят най-близо до тях, казал Ким.

Той ги призовал да работят усърдно, позитивно и отговорно за съживяване на градовете и окръзите.

Ким Чен-ун става генерален секретар на управляващата партия

Ким Чен-ун става генерален секретар на управляващата партия

Символичният ход цели да затвърди още повече влиянието му в КНДР

Срещата се проведе след затрудненията по прокарването на политическите цели заради санкциите и глобалната стагнация вследствие на пандемията от коронавируса. На конгреса Ким призна за провал при прилагането на икономическия план за развитие и разкри нов план с фокус "самодостатъчност".