Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че все още вярва на лидера на КНДР Ким Чен-ун, но подчерта, че на Ким му "харесва да изстрелва ракети, нали", информира "Ройтерс".

Северна Корея дава възможност на САЩ да си изберат подаръка за Коледа

Северна Корея дава възможност на САЩ да си изберат подаръка за Коледа

Вашингтон трябвало да ограничат исканията си за ядрената ѝ програма

"Заради това го наричам ракетен човек", каза Тръмп по време на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Лондон. Американският лидер изрази надежда, че Ким Чен-ун ще изостави ядрената програма на КНДР, но добави: "Ние ще разберем".

КНДР изстреля две ракети към Японско море през миналата седмица. Тестът се разглежда като напомняне на САЩ в края на обявения от Ким Чен-ун едногодишен срок Вашингтон да покаже гъвкавост на ядрените преговори.

По-рано Северна Корея обвини САЩ, че се опитва да забави ядрените преговори преди президентските избори през следващата година.

Тръмп коментира още, че настоява Южна Корея и Япония да отделят повече средства за поддържането на американските сили в тези държави. Той поясни, че през миналата година Южна Корея се е съгласила да плати близо 500 милиона долара повече на година на САЩ за "закрила" и добави, че САЩ сега искат още.