Китай си поставя за цел да ваксинира 40% от населението си срещу коронавируса до края на юли. Това съобщи здравен специалист пред "Ройтерс".

Това ще изисква сериозно разширяване на имунизацията.

Китайският експерт по респираторни заболявания Чжун Наншан, който има заслуга за мерките срещу коронавируса в Китай, коментира, че в момента страната далеч по-бавно ваксинира хората в сравнение с Израел, Обединените арабски емирства и САЩ. В Китай се падат на 100 души 3,56 ваксинирани.

Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса

Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса

Причинява голяма психическа болка

На онлайн форум, организиран от пекинския университет Цинхуа и базирания във Вашингтон Институт "Брукингс", експертът коментира, че целта е 40% от населението до края на юни, като се позова на контактите си с Китайския център за превенция и контрол на заболяванията.

Но по време на телефонно интервю с "Ройтерс" Чжун Наншан разясни, че 40% от китайците ще бъдат ваксинирани до юли, след като вземе под внимание и хората, които не искат да се ваксинират.

По думите му до края на юли 40% от китайците ще получат една или две дози от ваксина. Три китайски ваксини изискват две дози, а четвърта изисква само една доза.

Китай използва COVID-19, за да пречи на чуждестранните журналисти

Китай използва COVID-19, за да пречи на чуждестранните журналисти

Чуждестранните медии са били прицел в дезинформационни кампании от държавните медии

До 28 февруари в страната са поставени 50,52 милиона дози, сподели още специалистът.