Ситуацията с опозиционера Алексей Навални се явява вътрешен въпрос на Русия, външна намеса по случая е недопустима. Това коментира говорител на Министерството на външните работи на Китай в отговор на наложените от САЩ и ЕС санкции на Москва по случая с Навални, информира "Комерсант".

САЩ и ЕС се намесват в Русия, скочи Кремъл за санкциите

САЩ и ЕС се намесват в Русия, скочи Кремъл за санкциите

Според него действията на Брюксел и Вашингтон са недопустими

Ние многократно сме заявявали позицията на Китай. Случаят с Навални се явява изключително вътрешен проблем на Русия, външни сили нямат никакво право да се намесват, каза китайският говорител.

Той подчерта, че при взаимодействията на международната сцена не трябва да се прибягва до едностранни санкции. Говорителят изрази надежда, че Русия и другите страни ще успеят да разрешат разногласията по пътя на преговорите и мирния диалог.

Русия недоумява: САЩ не са ни доставяли оръжия от ВСВ

Русия недоумява: САЩ не са ни доставяли оръжия от ВСВ

Русия предупреди, че ще отговори на санкциите на САЩ на принципа на взаимност

Русия се закани да отговори на санкциите на САЩ и ЕС. По-рано Москва обяви, че Русия не е получавала оръжия от САЩ от Втората световна война.

Коментарът е във връзка с решението на САЩ и ЕС да наложат санкции на Русия за отравянето на Алексей Навални. САЩ санкционираха седем висши представители и компании.