Китайската армия обяви война на коронавируса.

Въоръжените сили на страната публикуваха ръководство за Превенция на пневмония и контрол на новото инфекциозно заболяване коронавирус.

Китай бързо вдига болница срещу коронавирус след блокиране на 10 града с 33 млн. души

Китай бързо вдига болница срещу коронавирус след блокиране на 10 града с 33 млн. души

Националната комисия по здравеопазване съобщи, че потвърдените случаи на заболели от коронавируса са достигнали 830. 26 души са починали, включително двама души извън провинция Хубей. Най-младият починал от вируса е на 36 г в Хубей

Китайските медии насърчават хората да разпространят наръчника сред приятелите си в социалните мрежи.

Документът е от 16 страници. Той е придружен с рисунки на фигури от героичната китайска армия. Също така включва препоръки за хигиена и превенция на заболяването.

Медии публикуват кадри с падащи хора по улиците в Китай
Обновена

Медии публикуват кадри с падащи хора по улиците в Китай

71 души в критично състояние в Ухан и 7 блокирани града с близо 24 млн. души

Най-малко в 10 града в Китай е наложена карантина заради коронавируса, който отне живота на 26 души. Повече от 800 души са заболели. Вирусът достигна редица държави.

Китайската обществена телевизия съобщи, цитирана от Ройтерс", че на среща на Държавния съвет за контрол на вируса е взето решение страната да наложи по-стриктни и конкретни мерки за спиране разпространяването на новия вирус.

Разпространяването на вируса все още не е спряно..Местните власти трябва да поемат по-голяма отговорност и да действат извънредно, отбеляза телевизията.