Северна Корея излезе с още един гневен коментар по адрес на Република Корея. Този път остро разкритикува "безсмислените" изявления за блокирания диалог за ядрените оръжия на Пхенян, информира АФП.

През последните седмици Пхенян заля Южна Корея с вълна от критики. Тоталитарната държава обвинява Сеул, че позволява на избягали севернокорейци да пускат критични послания по адрес на Ким Чен-ун на територията на КНДР.

Южна Корея завежда дело заради листовки срещу КНДР

Южна Корея завежда дело заради листовки срещу КНДР

Пречели на опитите за мир

Последният коментар е в отговор на представител на външното министерство на Република Корея, който заяви, че Сеул ще продължи "усилията за ядрено разоръжаване", имайки предвид отдавна блокираните ядрени преговори между САЩ и КНДР.

"Наистина е нелепо да се слушат глупостите на властите на Южна Корея, които нито имат квалификацията да го обсъждат, нито имат право да си врат носа в работите" между Вашингтон и Пхенян, обяви представител на Министерството на външните работи на КНДР, който отговаря за преговорите със САЩ.

Северна Корея спря да вдига телефона на Сеул

Северна Корея спря да вдига телефона на Сеул

Напрежение на полуострова

Представителят осъди опитите на Сеул да се "намеси" в процеса. "По-добре е да спре безсмислените разговори за ядреното разоръжаване", призова дипломатът и предупреди, че КНДР ще продължи да укрепва силите си за справяне с постоянните заплахи на САЩ.

По-рано тази седмица Пхенян критикува САЩ във връзка две години от срещата на върха в Сингапур, където Доналд Тръмп се ръкува с Ким Чен-ун.

Пхенян: Няма полза от лични контакти с Тръмп

Пхенян: Няма полза от лични контакти с Тръмп

Северна Корея не се отказва от превъоръжаването