Северна Корея разкритикува Република Корея заради провеждането на военни учения, предупреждавайки, че ситуацията се връща към положението преди дипломатическото разведряване през 2018 г. В същото време лидерът на КНДР Ким Чен-ун изпрати телеграма на китайския президент Си Дзинпин, информира АФП.

Ким Чен-ун е намалил обществените прояви заради коронавируса, вярват в Сеул

Ким Чен-ун е намалил обществените прояви заради коронавируса, вярват в Сеул

Не може да се изключи вероятността от епидемия в КНДР, твърдят от Сеул.

Ким поздрави китайския президент за "успеха" на Пекин в борбата с коронавируса, съобщава KCNA. Лидерът на Северна Корея пояснил, че е радостен от успеха на Китай, а също така е изпратил поздрави на всеки член на Китайската комунистическа партия.

КНДР затвори границите си в опит да се предпази от коронавируса. Пхенян твърди, че в страната няма заразени с коронавирус.

Ким с двойник?

Ким с двойник?

Лидерът на Северна Корея породи нови спекулации

През последните седмици се появиха спекулации за здравословното състояние на Ким Чен-ун, след като изчезна за няколко седмици. Но САЩ и Южна Корея опровергаха спекулациите.

Ким присъства на откриването на завод за торове, съобщено от държавната медия на КНДР в събота. Това е първата му публична проява от 11 април. Отсъствието му доведе до спекулации, че лидерът на Северна Корея има здравословни проблеми. Южнокорейска медия съобщи, че Ким е претърпял сърдечна операция.

Преди дни от Сеул заявиха, че Ким Чен-ун е намалил обществените прояви заради коронавируса.

Китай е ключов съюзник на Северна Корея и основен търговски партньор.

Преговорите между Пхенян и Вашингтон за ядрената програма на КНДР са блокирани от последната среща на върха между Ким и Доналд Тръмп в Ханой, която завърши без споразумение. Оттогава отношенията между Северна Корея и Република Корея са дълбоко замразени, въпреки че Ким проведе три срещи с южнокорейския президент Мун Дже-ин през 2018 г.

Днес Пхенян изрази недоволството си от организираните от Сеул тази седмица военни учения в Жълто море.

Жив и здрав Ким Чен Ун откри завод пред ликуващи севернокорейци с маски

Жив и здрав Ким Чен Ун откри завод пред ликуващи севернокорейци с маски

Това показа КНДР пред завода Сунджон - стотици весело скандират "Ура"

"Сега всичко се връща към началната точка от преди срещата Север-Юг през 2018 г.", предупреди говорител на военното министерство на КНДР.

Ученията ни припомниха още веднъж очевидния факт, че винаги враговете остават врагове, добави говорителят и подчерта, че ситуацията изисква реакция от КНДР.