Комисията към американския конгрес, разследваща атаката срещу Капитолия от 6 януари, се интересува от най-малко петима души, приближени до бившия вицепрезидент Майк Пенс, съобщи CNN с позоваване на три източника, запознати с разследването.

Сред лицата от вътрешния кръг на Пенс, които комисията смята за потенциални източници на значима информация, е Кийт Келог - бивш негов съветник по националната сигурност. Съобщава се, че Келог е бил с експрезидента Доналд Тръмп през по-голямата част от времето на 6 януари. Съветникът беше призован пред комисията във вторник.

Множество източници твърдят пред CNN, че някои от приближените до Пенс, може да желаят - доброволно, или под прикритието на "приятелска призовка" - да предоставят критично важна информация за това как Тръмп и хората около него са се опитали да притиснат Майк Пенс да отмени резултатите от изборите от 2020 г.

Напомняме, въпреки натиска от страна на Тръмп върху Майк Пенс, вицепрезидентът отказа да блокира в Конгреса потвърждаването на победата на Джо Байдън.

Още 6 призовки за хора на Тръмп заради щурма от 6 януари

Още 6 призовки за хора на Тръмп заради щурма от 6 януари

Комисията разследва случилото се в Капитолия