Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че съюзът между президента на САЩ Доналд Тръмп, лидера на партия "Брекзит" Найджъл Фараж и премиера на Великобритания Борис Джонсън е заплаха за правата във Великобритания, пише "Гардиън".

Корбин предупреди, че британските гласоподаватели са изправени от риск от съюз между Тръмп, Фараж и Джонсън, който заплашва Националната служба за здравеопазване, правата на работниците и безопасността на храните.

Лейбъристът отговори на вчерашното решение на партия "Брекзит" да не оспорва контролираните от торите места на изборите на 12 декември.

Корбин: Съюзът между Борис Джонсън и Фараж е изпълнено желание на Тръмп

Корбин: Съюзът между Борис Джонсън и Фараж е изпълнено желание на Тръмп

Великобритания е в предизборна кампания...

Пред нас има съюз между Доналд Тръмп, Найджъл Фараж и Борис Джонсън. Ние знаем какво ще ни отнеме този съюз - търговско споразумение със САЩ, което ще заплаши всички наши регулации, всички наши условия и ще постави под заплаха обществените ни услуги, предупреди той по време на предизборно събитие в Блекпул.

Според него Фараж и Джонсън само предлагат разделение, разделение, разделение и споразумение с Доналд Тръмп.

Той заяви, че е много обезпокоен от извършената хакерска атака срещу Лейбъристката партия. По-рано стана ясно, че партията е била подложена на кибератака.

Борис Джонсън: Корбин надмина Сталин по омразата си към богатите

Борис Джонсън: Корбин надмина Сталин по омразата си към богатите

Брекзит щял да отключи инвестиции за Великобритания