Оттеглящата се от премиерския пост Тереза Мей използва последното си обръщение в парламента, за да призове председателя на Лейбъристката партия Джереми Кобрин да се оттегли от лидерския пост, съобщават "Гардиън" и Си Ен Ен.

Часове преди да сдаде властта на Борис Джонсън, Мей участва в последния блиц контрол в качеството си на министър-председател на Обединеното кралство.

Борис Джонсън назначава за съветник „мозъка” на Брекзит - Доминик Къмингс

Борис Джонсън назначава за съветник „мозъка” на Брекзит - Доминик Къмингс

Бъдещият премиер на Великобритания Борис Джонсън ще назначи Доминик Къмингс за политически съветник

Премиерът отбеляза, че Корбин трябва да осъзнае, че е време да си ходи. Тя го обвини в използване на фалшиви новини и дезинформация.

Според Корбин Борис Джонсън трябва да свика предсрочни парламентарни избори, когато поеме властта.

С по-мек тон лидерът на опозицията благодари на Мей за някои нейни политики и я попита с кои най-много се гордее. Премиерът отвърна, че се гордее с всичките си политически действия. Според нея Корбин трябва да се засрами, тъй като стратегията му за Брекзит е била свързана само с партийни игри. Мей се защити, че нейното правителство е помогнало за увеличаване на заетостта, повече хора са постъпили в университети и повече хора са си купили жилища.

Борис Джонсън поема управлението на Великобритания
Обновена

Борис Джонсън поема управлението на Великобритания

Той ще замени Тереза Мей на поста министър-председател и ще поеме управлението на страната

Министър-председателят е доволен, че предава властта на Джонсън.

Мей обяви, че днес следобед ще се срещне с кралица Елизабет II, а след това ще продължи задълженията си като депутат от избирателен окръг Мейдънхед.

Някои британски депутати похвалиха работата на Мей, други я осъдиха, а трети й се присмяха.