Германия отчете най-високата смъртност от коронавирус от април. Министърът на здравеопазването предупреди, че броят на новозаразените на денонощие все още не е спаднал, информира "Ройтерс".

Най-голямата икономика в Европа, частично блокирана от 2 ноември за ограничаване на втора вълна на зараза, регистрира 18 487 случая и 261 починали за денонощие, показват данните на Институт "Роберт Кох".

Коронавирус: Германия очаква ваксина след март 2021 г. най-рано

Коронавирус: Германия очаква ваксина след март 2021 г. най-рано

В документа се посочват седем потенциални ваксини

"Случаите се увеличават, но не толкова силно", коментира здравният министър Йенс Шпан пред RTL. "Това е окуражително, но не е достатъчно", добави той.

Въпреки че броят на случаите на денонощие е под 20 000 четири поредни дни, смъртните случаи са увеличават и болниците съобщават за повече приети в интензивните отделения, подчерта министърът.

Хиляди казаха "не" на блокадите в Германия

Хиляди казаха "не" на блокадите в Германия

Според изчисленията на местните медии около 19 000 души са участвали

"Ние определено виждаме признаци на промяна, но все още не можем да говорим, че се е обърнала тенденцията", каза Шпан и добави, че смъртните случаи и броят на приетите пациенти в интензивните отделения ще спадне само ако драстично намалее броят на новите случаи на коронавирус.