Коронавирусът настъпва в Олимпийското село в Токио, съобщава ДПА.

По-малко от седмица преди началото на Олимпийските игри двама спортисти са дали положителни проби за COVID-19.

Това се случва само ден, след като служител в селото стана първият човек, заразен с коронавирус в Олимпийското село.

От Олимпийския организационен комитет в Токио посочват, че десет олимпийски състезатели от чужбина, включително двама спортисти в селото и друг спортист, който не е отсядал в него, са дали положителен тест за вируса.

COVID-19 стъпи в Олимпийското селище

COVID-19 стъпи в Олимпийското селище

Токио и МОК не се отказват от провеждането на игрите

Припомняме, вчера беше съобщено за първи случай на коронавирус в Олимпийското село, без обаче да се пояснява кой е дал положителната проба от коя националност е.

Към вчерашния ден петима спортисти са били с положителен тест за вируса при пристигането си в Япония. Те са изолирани в селото на спортистите и трябва да спазват строги хигиенни правила.

Заради усложнената епидемична ситуация беше решено състезанието да се проведе без присъствието на публика и при жестоки ограничения, включително и забрана за общуване между участниците извън самите състезания.

Олимпиадата ще стартира на фона на сериозно обществено недоволство спрямо упорството на правителството на Япония и МОК да проведе все пак форума. Социалните мрежи са пълни с гневни постове срещу властите и особено срещу МОК, тъй като на фона на увеличаване на случаите на зараза в Япония, много от японците считат, че те подлагат на риск здравето на хора, а страната и обикновеното население ще трябва да понесе бремето в така или иначе трудните времена.

Стотици хиляди японци настояват за отмяна на Олимпиадата в Токио

Стотици хиляди японци настояват за отмяна на Олимпиадата в Токио

"Животът на хората е по-важен от парите",