"Кой ръководи Великобритания", питат вестниците на Острова след съдебното решение, пише "Гардиън".

Без изненада акцент в днешния печат е съдебното решение. Като цяло изданията са разделени относно решението на Върховния съд на Великобритания, който постанови, че премиерът Борис Джонсън незаконно е разпуснал парламента.

Консервативните вестници изразяват възмущението си от решението на съда, докато други подчертават хаоса в правителството.

"Той подведе кралицата, народа и парламента", излезе със заглавие вестник "Гардиън". Изданието допълва, че "униженият" Борис Джонсън е бил принуден да "лети обратно, за да се изправи пред бесните депутати". Джонсън беше в Ню Йорк за дебатите в Общото събрание на ООН, но съдебното решение го принуди да се върне в Лондон за днешното заседание на парламента.

"Файненшъл таймс" излиза с подобно заглавие, че Борис Джонсън се връща в Лондон на фона на призиви да подаде оставка след решението на Върховния съд.

"Дейли експрес" поставя под въпрос съдебното решение: "Незаконно? Какво му е незаконното в отричането на 17,4 милиона Брекзит?". Вестникът определя решението като "шокиращо", но припомня на читателите: "Не забравяйте, че Великобритания гласува за излизане от ЕС преди 1189 дни".

"Дейли телеграф" също е притеснен от действията, които могат да спрат Брекзит. Вестникът цитира премиера: "Нека не се заблуждаваме, има много хора, които искат да осуетят Брекзит". Изданието допълва, че Борис Джонсън ще се опита да наложи парламентарни избори.

Вестник "Таймс" пише: "Премиерът лети обратно към хаоса", като се отбелязва, че премиерът се връща от среща на ООН в Ню Йорк, за да се "изправи пред призиви за оставка". Вестникът набляга на несъгласието на Джонсън с решението на съда.

"Сън" излиза със заглавие: "Оох, вие сте законен...но ние не ви харесваме!".

На главната си страница "Мирър" представя портретите на британските премиери с най-късо управление и дните им на поста. "Чака ви специално място в историята, министър-председательо", пише вестникът.

"Дейли мейл" пише: "Борис избухна: Кой управлява Великобритания?". Вестникът пише, че премиерът е "обявил война на съдебната система".

"Униженият премиер отказва да подаде оставка", излиза със заглавие "Ай".

Вестник "Скотсмен": "Незаконно". Вестникът цитира бившия премиер Джон Мейджър: "Повече никога премиер не трябва да се отнася така към монарха или парламента".