"Даунинг стрийт" 10 публикува пълния списък с имената на министрите от кабинета на новия премиер на Великобритания Борис Джонсън, пише "Гардиън".

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания

По-рано вече бившият премиер Тереза Мей се срещна с кралицата, за да подаде оставката си

Представяме ви по-важните постове:

Саджид Джавид поема поста на финансов министър. Той заменя Филип Хамънд. В кабинета на бившия премиер Тереза Мей Джавид беше вътрешен министър; Доминик Рааб е назначен за външен министър на Великобритания. Бивш министър за Брекзит в кабинета на Мей; Прити Пател е министър на вътрешните работи. Ключово лице от кампанията за напускане на ЕС. Пател беше уволнена от Мей като министър за международното развитие; Майкъл Гоув е канцлер на херцогство Ланкастър, което според "Гардиън" означава министър без портфейл. Беше министър на околната среда в екипа на Мей; Робърт Бъкланд е министър на правосъдието; Стивън Баркли е министър за Брекзит; Бен Уолъс става министър на отбраната; Матю Ханкок е здравен министър; Андреа Ледсъм ще отговаря за бизнеса, енергетиката и индустрията; Елизабет Тръс ще отговаря за международната търговия; Амбър Ръд е министър на труда и пенсиите; Гавин Уилямсън получава образователното министерство и евроскептикът Джейкъб Рийс-Мог ще е лидер в Камарата на общините.

Борис Джонсън назначава за съветник „мозъка” на Брекзит - Доминик Къмингс

Борис Джонсън назначава за съветник „мозъка” на Брекзит - Доминик Къмингс

Бъдещият премиер на Великобритания Борис Джонсън ще назначи Доминик Къмингс за политически съветник

Днес Борис Джонсън ръководи първото заседание на новия кабинет. По-късно днес той ще направи изявление пред депутатите в Камарата на общините.

По време на срещата на кабинета Джонсън повтори, че правителството е ангажирано да изведе Великобритания от ЕС на всяка цена на 31 октомври.