Германската федерална прокуратура повдигна обвинения на 12 крайнодесни конспиратори, които са заподозрени в планиране на "терористични атаки" срещу политици, бежанци и мюсюлмани, съобщиха източници от службите пред АФП.

11 от мъжете, арестувани при мащабна акция през февруари, са обвинени в членуване в терористична организация и нарушаване на законите за притежание на оръжие. Дванадесетият е обвинен в подкрепа на терористична организация.

Арестите са извършени при операция на спецчасти на 13 места в шест германски провинции.

Четирима от задържаните, основните заподозрени, са планирали да предизвикат "ситуация като при гражданска война...чрез нападения срещу политици, бежанци и мюсюлмани", обяви прокуратурата през февруари.

Вярва се, че заподозрените са основали "крайнодясна терористична организация" със задача "дестабилизиране и събаряне" на демократичния ред в Германия.

Други 8 заподозрени са обвинени, че са се съгласили да окажат финансова помощ на групата, да доставят оръжия или да вземат участие в бъдещи атаки.

Групата редовно е организирала срещи, които са координирани и организирани от двама от заподозрените, Вернер С. и Тони Е.

Заподозрените, всички са германски граждани, също са комуникирали с мобилни приложения.