Сенаторът от Тексас Тед Круз обвини екипа на милиардера Доналд Тръмп, че се държат като в кръга на криминалните банди в единствения си стремеж да спечелят номинацията на Републиканската партия за президент на САЩ. 

Доналд и неговият екип, те са почти като субекти в курс по клинична психология. Буквално поведението им – те обвиняват другите, каза той пред СиЕнЕн в Ню Йорк.

Лидерите на Републиканската партия се опитват да ме спрат, бесен Тръмп

Лидерите на Републиканската партия се опитват да ме спрат, бесен Тръмп

Не им харесва, когато използвам мои пари

Позовавайки се на информация на полицията в Индиана за отправяни заплахи срещу делегати, Круз заяви: "Ние не трябва да сплашваме делегатите". Това, което не му харесва на Доналд, е да губи изборите, добави той.

Според него магнатът ще срещне проблеми в опитите си да получи подкрепа по време на конвента на Републиканската партия през юли.

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия каза още, че може да предложи на сенатора от Флорида Марко Рубио, отпаднал от предизборната надпревара, да се кандидатира за кандидат-президент на страната.

Смятам Марко Рубио за свой приятел. Всеки смята, че той би станал прекрасен вицепрезидент. В момента разглеждаме няколко кандидатури за поста. Би било глупаво да не разгледаме и неговата – той е наистина талантлив”, изтъкна той.

Рубио обяви, че прекратява предизборната си кампания на 16 март, след като загуби от милиардера Доналд Тръмп на първичните избори в щата Флорида.