В Куба започна ваксинацията срещу COVID на децата от двугодишна възраст до 18-годишните, съобщи Reuters. Кампанията, в която се използват кубинските ваксини "Абдала" (Abdala) и "Соберана" (Soberana), първо ще обхване подрастващите, навършили 12 години. От 15 септември тя ще бъде разширена с децата от 2 до 11 години.

Решението беше обявено на седмична среща на лидери и учени за борба с пандемията, която удари по-младата част от населението много по-силно, от предишните версии на вируса.

Кубинското правителство планира да отвори постепенно училищата - през октомври и ноември, - чак когато кампанията по ваксинирането на непълнолетните завърши. В островната страна с население от 11,2 милиона души от началото на пандемията са потвърдени общо повече от 672 хиляди случая на коронавирус. Над 5500 човека са починали от ковид.

COVID-19 пак се разбушува в САЩ, докато в останалата част от света се стабилизира

COVID-19 пак се разбушува в САЩ, докато в останалата част от света се стабилизира

Ивицата Газа е територията, където епидемията набира най-голяма скорост

По данни от началото на миналия месец, повече от 95 хиляди непълнолетни в Куба са се били заразили с коронавирус. Седем от тях са починали.

През последното денонощие в Куба са били регистрирани близо 7000 нови случая на коронавирус. Над 70 заразени са починали.