Председателят на Сдружение "България на гражданите" Меглена Кунева участва в годишния Европейски форум Вахау в Австрия, който се провежда под мотото "Идентичност на Европа - Това, което остава на Европа?"

В качеството си на председател на "България на гражданите" Меглена Кунева ще е водещ лектор на първата дискусия на тазгодишния форум - "Общата европейска политика за сигурност в светлината на европейската и глобална несигурност".

Останалите дискусии са посветени на икономическото развитие на Европа, политиката на регионите и културното многообразие.

Европейският форум Вахау се провежда за 17-и път и се е утвърдил като една от водещите конференции по въпросите на ЕС. Форумът служи като платформа на видни личности в областта на политиката, бизнеса, академичните среди и медиите от страните от Европейския съюз и съседните региони.

Сред гостите на тазгодишния форум са Елмар Брок - председател на Комисията по външните работи на Европейския парламент, Йоханес Хан - еврокомисар по регионалното развитие и австрийският вицеканцлер и министър на външните работи Михаел Шпинделегер.