Остро изказване срещу политиката на САЩ направи за пореден път руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Той разкритикува американската русофобия като политика на властите в страната. 

Изявлението бе направено в телевизионно интервю за руска телевизия. 

Според него, ситуацията в момента не е нормална. Това е тъжна страница от американската история, заключи той. 

Запитан как върви комуникацията с властите на страна, която е наложила санкции на неговата, Лавров отговори, че си върши работата, без значение дали това му харесва или не. 

Той не пропусна да повтори убеждението си, че мерки като санкциите не са продуктивни, но Москва остава отворена за диалог и никога не затръшва вратата за преговори. 

Този диалог обаче трябва да се базира на взаимно уважение, подчерта той. 

Лавров хока Запада заради обвиненията за намеса в изборите

Лавров хока Запада заради обвиненията за намеса в изборите

Според него точно Запада се месил във вътрешните работи на Русия

Лавров обяви по-рано, че страните, обвиняващи Русия в намеса във вътрешната политика на други държави, са онези, самите които използват този метод за прокарването на собствените си интереси.

Той добави, че чуждестранните намеси в Арабската пролет или в преврата в Украйна са примери за намеса на Запада в работите на други страни, както и че Москва е регистрирала опити за намеса в собствената си вътрешна политика.

Припомняме, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп е разследвана заради доказателства за намеса на Москва в президентските избори, които Тръмп спечели.