Руският топ дипломат коментира противоречивия разговор между американския лидер Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин за намесата на Русия на президентските избори в САЩ през 2016 г., съобщава АП.

Външният министър Сергей Лавров заяви пред журналисти след срещата в петък, че Тръмп е приел уверенията на Путин, че Москва не се е намесвала на изборите. Обаче позицията на Москва не се приема от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

Противоречия относно срещата Тръмп - Путин

Противоречия относно срещата Тръмп - Путин

Спорът само подчертава предизвикателствата

Запитан за противоречията днес, Лавров се пошегува: "Доверете се на Лавров. Не работя за Тилърсън".

Вчера Лавров показа раздразнителност, когато журналисти го разпитаха какво са обсъждали двамата лидери по време на първата им среща.

В Полша Тръмп заяви, че вярва, че Русия може да е хакнала имейлите на демократите и на помощници на Хилари Клинтън, но също допуска и други държави да са замесени в хакерски атаки срещу САЩ.

Русия действа дестабилизиращо, нападна Тръмп Москва

Русия действа дестабилизиращо, нападна Тръмп Москва

Ден преди първата си среща с руския лидер Владимир Путин

Дългоочакваната среща между Путин и Тръмп трябваше да бъде около 30 минути, но тя продължи повече от 2 часа. Дори Тилърсън призна вчера, че съветници на Тръмп са помолили Мелания Тръмп да прекъсне срещата около 80 минути след началото й, но двамата лидери са продължили разговора си още 60 минути.

Рекордно дълга 140-минутна първа среща Путин-Тръмп
Обновена

Рекордно дълга 140-минутна първа среща Путин-Тръмп

Очакваше се срещата да продължи около 30 минути