Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се въздържа от коментари относно президентската кампания в САЩ в интервю за телевизия СиЕнЕн, цитиран от руски медии.

Английският – не е моят роден език, но ако използвам вашата терминология – „пуси” (...) то във вашата президентска кампания се намесиха твърде много „пусита” и затова предпочитам да се въздържам от коментари”, каза той.

Изказването на Лавров е във връзка с молба да коментира ситуацията около оскърбителните изказвания на кандидата на републиканците Доналд Тръмп по отношение на жените.

Той иначе категорично отхвърли обвиненията, че Москва се меси в президентските избори и отрече, че Русия стои зад последните хакерски атаки срещу американски институции.

Всеки в САЩ казва, че Русия направлява президентските избори”, каза той и добави: „Не сме видели нито един конкретен факт, нито едно доказателство”.

По-рано говорителят на руския лидер Владимир Путин заяви пред журналисти, че такива обвинения са „абсурдни” и че Русия остава ангажирана в борбата срещу кибертероризма.