Лейбъристката партия на Великобритания обяви, че ще подкрепи поправката "Бекет", която призовава за референдум, който потвърждава всяко споразумение за Брекзит или работната рамка за бъдещите отношения, одобрени от парламента, съобщават британски медии.

Говорител на лейбъристите отбеляза, че в съответствие с политиката на партията подкрепят предложения за предотвратяване приемане на негативната сделка на торите или сценарий Брекзит без споразумение.

Анти-Брекзит петицията е проверявана за чуждо влияние, обяви Мей

Анти-Брекзит петицията е проверявана за чуждо влияние, обяви Мей

Другите варианти носят риск от несигурност и никога няма да доведат до Брекзит

Поправката е само една от 16-те алтернативни предложения за Брекзит, които ще бъдат разгледани от председателя на Камарата на общините Джон Бъркоу по-късно днес. Той ще избере някои от тях, които ще бъдат подложени на гласуване в законодателния орган. Някои от тях призовават за Брекзит без сделка, отмяна на процеса по напускане на ЕС и др.

"Гардиън" пише, че лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин се очаква да задължи депутатите от партията да подкрепят референдум за Брекзит на ориентировъчните гласувания, но може да се изправи пред вълна от оставки на законодатели, които не желаят второ допитване.

Документи на ЕС: Брекзит може да бъде отложен до 31 март 2020 г.

Документи на ЕС: Брекзит може да бъде отложен до 31 март 2020 г.

Ако Лондон поиска по-голяма отсрочка

Британското издание е научило, че министри в сянка са провели среща във вторник вечерта, която е продължила повече от два часа. Един министър в сянка предупреди, че лейбъристите ще се изправят пред "много голям бунт", ако се опитат да принудят депутатите да подкрепят предложението. Друг министър подчерта: "Ако ни задължат, ние няма да имаме кабинет в сянка до края на деня".

Предложението, внесено от Дейм Маргарет Бекет, гласи, че парламентът не трябва да ратифицира споразумение за Брекзит, "освен ако и докато" не бъде одобрено на "потвърждаващо обществено гласуване".

Британският парламент отново гласува варианти за Брекзит

Британският парламент отново гласува варианти за Брекзит

Слухове свалят от власт Тереза Мей