Ръководството на Лейбъристката партия е постигнало съгласие да се въздържи при днешното гласуване на предложението на премиера на Великобритания Борис Джонсън за предсрочни избори.

Това съобщи високопоставен член на партията пред ITV след среща на кабинета в сянка.

ЕС пак отложи Брекзит - този път за 31 януари 2020 г.
Обновена

ЕС пак отложи Брекзит - този път за 31 януари 2020 г.

Това съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск

По-рано стана ясно, че Джонсън ще внесе предложениe в парламента за провеждане на предсрочни избори на 12 декември. Предложението може да бъде прокарано само ако бъде подкрепено от най-малко 2/3 от депутатите.

Беше съобщено, че правителството на Великобритания е готово да подкрепи план на Шотландската национална партия и Либералните демократи за предсрочни избори, ако днес предложението не мине в Камарата на общините.

Макрон даде зелена светлина за отлагане на Брекзит до 31 януари

Макрон даде зелена светлина за отлагане на Брекзит до 31 януари

Съгласието на Франция ще доведе до споразумение между 27-те страни членки Великобритания да остане в ЕС само три дни преди датата на Брекзит - 31 октомври

Ако днес лейбъристите гласуват против плана на премиера Борис Джонсън за избори, утре правителството ще внесе законопроект, който ще е почти идентичен с този на Либералните демократи и Шотландската национална партия. Това ще означава избори преди Коледа.

През уикенда Либералните демократи предложиха помощ на Джонсън за промяна на закона, за да се позволи организиране на предсрочни избори на 9 декември, като ще е необходимо само просто мнозинство в парламента.

Разпространява се информация, че утре лейбъристите сериозно обмислят да подкрепят предложението за предсрочни избори на Шотландската национална партия и Либералните демократи.