Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър публикува паметна бележка, която обобщава показанията на Майкъл Флин пред ФБР през 2017 г., съобщават американски медии.

Интервюто с бившия съветник по национална сигурност на Белия дом е редактирано преди публикуването му, което става преди да бъде обявена присъдата му и след като адвокати на Флин заявиха, че клиентът им е бил подведен да излъже пред бюрото.

Майкъл Флин отърва затвора

Майкъл Флин отърва затвора

Прокурорът призна ролята му в разследването на руската намеса

Меморандумът показва, че Флин е излъгал, когато е бил запитан дали е повлиял на руския посланик Сергей Кисляк да гласува по определен начин резолюция на ООН за израелските селища. Флин е отговорил, че не е повлиявал на Кисляк, но разследващите знаят, че той е поискал от руския посланик да гласува против, информира Си Ен Ен.

В допълнение Флин твърди, че не е искал от Кисляк Москва да не налагат реципрочни санкции на САЩ, докато ФБР има доказателства, че го е направил.

На 28 ноември произнасят присъда срещу Майкъл Флин

На 28 ноември произнасят присъда срещу Майкъл Флин

Бившият съветник на Тръмп е разследван за връзки с руснаци

Разпитът в крайна сметка е довел до повдигане на обвинения срещу Флин, който сключи споразумение с прокуратурата да сътрудничи по време на разследването на Русия за намеса на президентските избори в САЩ през 2016 г. Специалният прокурор поиска от съда да не вкарва Флин в затвора, тъй като е помогнал на разследването.

Вчера стана ясно, че двама приближени до Флин са обвинени в конспирация.

Също беше разпространена информация, че намесата на руската фабрика за тролове в американската политика е била много по-мащабна, отколкото се предполагаше по-рано.