Днес Майкъл Коен, дългогодишният личен адвокат на Доналд Тръмп, ще бъде освободен от федерален затвор и се очаква да излежи останалата част от присъдата си в дома си. Това съобщи източник пред АП.

Коен излежава присъда във федерален затвор в щата Ню Йорк, след като се призна за виновен по няколко обвинения, включително лъжесвидетелстване пред Конгреса и финансова измама.

Освобождават предсрочно Майкъл Коен от затвора заради коронавируса

Освобождават предсрочно Майкъл Коен от затвора заради коронавируса

Бившият адвокат на Тръмп

Защитници на правата на затворниците и конгресни лидери от седмици притискат правосъдното министерство да освободи някои затворници заради риск от потенциално заразяване с коронавирус.

Миналия месец е било заявено на Коен, че ще му бъде позволено да излежи останалата част от тригодишната присъда в домашни условия заради коронавируса.

Федерален съдия блокира опит на Коен да бъде пуснат да излежи присъдата в дома си, след като излежа вече 10 месеца от нея. Но Бюрото по затворите може да го пусне без съдебна заповед.

ФБР разследвало Майкъл Коен още от юли 2017 г.

ФБР разследвало Майкъл Коен още от юли 2017 г.

Майкъл Коен е започнал да представлява интерес за специалния прокурор Робърт Мълър

От Бюрото по затворите съобщиха миналата седмица, че на 2400 затворници им е позволено да лежат присъдите си по домовете си.

Преди няколко дни Пол Манафорт, бившият шеф на предизборната кампания на Доналд Тръмп, беше пуснат от федерален затвор. Майкъл Авенати, адвокатът, който представляваше порнозвездата Сторми Даниълс в искове срещу Тръмп, също временно е освободен от федерален затвор в Ню Йорк. Той сега е в къща на приятел в Лос Анджелис.