Майкъл Коен, бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде документи на конгресна комисия по време на "много продуктивна" 8-часова среща, обяви демократът Адам Шиф пред журналисти, цитиран от АП и "Ройтерс".

Конгресменът съобщи, че Коен е сътрудничил по време на изслушването при закрити врата в Комисията по разузнаване към Камарата на представителите на САЩ, но не разкри какви нови документи е представил. Шиф също не разкри подробности за свидетелските показания на адвоката. Според него разговорите са били изключително продуктивни.

Тръмп: Майкъл Коен е лъжец

Тръмп: Майкъл Коен е лъжец

Той е направил лоши неща, които не са свързани с Тръмп

Коен даде свидетелски показания три пъти при закрити врата пред Конгреса и веднъж публично. На 27 февруари адвокатът нарече Доналд Тръмп "расист" и "мошеник".

АП съобщава, позовавайки се на двама източници, че вчера Коен е предал документи на конгресната комисия, които показват редакция на писмено съобщение с невярно съдържание, което е предал на комисията през 2017 г. относно проект на американския лидер в Москва.

Майкъл Коен ще нарече Доналд Тръмп „расист” и „мошеник"

Майкъл Коен ще нарече Доналд Тръмп „расист” и „мошеник"

Това става ясно от предварително изнесени свидетелски показания, които ще даде Коен пред Комисията по контрол

Коен се призна за виновен по обвинения в лъжесвидетелстване пред Конгреса. Той обяви, че е излъгал за преговорите между организацията на Тръмп и руски предприемачи за строителството на небостъргач в Москва. Коен ще влезе в затвора за излежаване на тригодишна присъда през май.