Неизвестен мъж е взел заложници в сградата на пощата в украинския град Харков. Той твърди, че носи бомба и заплашва да се взриви, съобщават украинските медии.

"По предварителна информация, мъжът в сградата на пощата съобщи, че към тялото му е прикрепено взривно устройство, което е готов да детонира. Засега не е известно нищо за исканията му", заяви говорителят на украинската полиция.

Уточнява се, че инцидентът се е разиграл на ул. "Шевченко" в Харков, който се намира в Източна Украйна и е вторият по големина град в страната. На мястото са пристигнали множество полицейски екипи, включително ръководството на местната полиция, пожарни коли и линейки.

Местни медии посочват, че за инцидента е съобщил в полицията съпругът на една от служителките в пощата. По думите му, мъжът, който е маскиран, искал да ограби пощата.

Според ръководителя на областните сили за сигурност похитителят държи като заложници деветима възрастни и две деца

Украйна и Донбас размениха пленници

Украйна и Донбас размениха пленници

Конфликтът не е разрешен

По думите на полицейския началник, похитителят е изразил загриженост от последната размяна на заложници между украинските власти и проруските сепаратисти, като според него е трябвало да бъдат пуснати повече хора.

Междувременно от украиснското вътрешно министерство съобщават, че полицията е предложила на мъжа да се предаде или ще премине към силови действия.

Спряно е движението на автомобили в района.