Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев предупреди във вторник, че страните от НАТО могат да се превърнат в "легитимна цел", ако доставят на Украйна противовъздушни ракетни системи "Пейтриът" и изпратят персонал на НАТО в страната, съобщава "Йерусалим пост".

"Ако, както намекна Столтенберг, НАТО снабди киевските фанатици със системи Patriot, заедно с персонал на НАТО, те незабавно ще станат легитимна цел за нашите въоръжени сили", заплаши Медведев в публикация в Telegram.

Руският официален представител обвини алианса в нарушаване на суверенитета на други страни, като започва преврати по света и убива "десетки хиляди цивилни". Медведев нарече алианса "престъпна организация".

По-рано генералният секретар на НАТО приветства предложението на Германия да предостави на Полша отбранителни системи Patriot след експлозия на нейна територия и отбеляза, че Берлин трябва да реши дали иска да изпълни желанията на Варшава и вместо това да изпрати системи Patriot в Украйна.

НАТО обещава силна подкрепа за Украйна и възможности за бъдещо членство
Обновена

НАТО обещава силна подкрепа за Украйна и възможности за бъдещо членство

И да обнови съветското оборудване на Украйна до съвременните стандарти на Алианса