Мексико е регистрирал 1278 потвърдени случая на коронавирус и 175 смъртни случая за денонощие, предаде "Ройтерс". Заразените общо вече са над 2 169 000, а 195 119 са починалите.

Това показват данните на министерството на здравеопазването към вторник. Правителството обаче уточнява, че действителният брой на заразените и смъртните случаи вероятно е значително по-висок, отколкото отразяват официалните данни поради липсата на масово тестване.

Мексико иска от САЩ споделяне на COVID ваксини

Мексико иска от САЩ споделяне на COVID ваксини

За пореден път се отправя такава молба

Припомняме, че мексиканският президент Андрес Обрадор вече поиска споделянето на част от доставките на ваксини срещу коронавирус със САЩ. Мексико има за цел да се разплати с Вашингтон, след като фармацевтичните компании изпълнят поръчките си.

Мексико вече изрази разочарование, че богатите страни съхраняват огромни количества ваксини, вместо да ги споделят с по-бедните държави. "Бихме искали да получим отговор на молба, която вече сме отправили относно ваксините", заяви държавният глава по време на пресконференция, на която обсъди срещата на Байдън. "При условие, че той е на същото мнение, въпросът трябва да се разгледа. Трябва да бъдем уважени." По думите му, ваксините са много важни за Мексико.

Мексиканското списание Proceso заяви, че Обрадор е поискал от американския си колега Джо Байдън помощ за ваксини още през януари.

Мексико с още 2734 COVID заразени и 247 починали

Мексико с още 2734 COVID заразени и 247 починали

Страната вече поиска справедливо разпределение на ваксините