Мексико регистрира повече от 21 080 случая на Covid-19 за денонощие, като общият брой положителни пациенти се е увеличил до 1 900 675, потвърди здравното министерство, цитирано от Prensa Latina.

Отбелязва се ръст от 8,3% за заболеваемостта на национално ниво и здравните експерти предупредиха, че тенденцията ще продължи.

Без несъществени пътувания между Канада, Мексико и САЩ до 21 декември

Без несъществени пътувания между Канада, Мексико и САЩ до 21 декември

Забраната бе удължена

Починалите са повече от 630 души, като общо те са 104 873.

Здравните власти по-рано посочиха, че смъртните случаи от пандемията в Мексико са по-чести при пациенти с тежки придружаващи заболявания като диабет, често срещани в страната.

Първият смъртен случай в страната от COVID-9 бе регистриран на 18 март.

Мексико с над 100 000 жертви на COVID

Мексико с над 100 000 жертви на COVID

Над милион са болните

В момента Мексико се нарежда на четвърто място сред страните с най-много смъртни починали след САЩ, Бразилия и Индия. Страната е на 11 място по заболеваемост.

Мексико закупи предварително над 200 милиона дози различни ваксини срещу Covid-19, с които възнамерява да покрие 92 процента от населението си, потвърди Министерството на външните работи.

Страната опровергава данните, публикувани от Световния икономически фонд, които оставят Мексико извън страните, закупили повече ваксини срещу Covid-19.

Всяка ваксина се нуждае от две дози, за да генерира защита срещу болестта и Канада, Япония, САЩ и Обединеното кралство ще бъдат единствените правителства, способни да ваксинират над 100 процента от населението си, според Фонда.

Припомняме, че ограниченията за несъществени пътувания между САЩ, Канада и Мексико  бяха удължени до 21 декември поради COVID-19.

Над 62 млн. са положителните случаи в глобален план, а повече от 1 454 200 - починалите.