Писмото на премиера на Великобритания Тереза Мей до председателя на Европейския съвет Доналд Туск показва, че тя е в "противоречие с реалността". Това констатира британският депутат от Зелените Каролин Лукас, цитирана от "Гардиън".

По-рано стана ясно, че британският премиер е изпратил писмо до Европейския съюз с искане за допълнително отлагане на Брекзит до 30 юни. Преди това Туск предложи Брекзит да бъде отложен с една година.

Лукас припомни, че ЕС е отхвърлил това предложение преди няколко седмици.

Туск предлага на Великобритания "гъвкаво" отлагане на Брекзит до една година

Туск предлага на Великобритания "гъвкаво" отлагане на Брекзит до една година

"Единственият разумен изход би бил дълго, но гъвкаво удължаване"

Ние сега сме на милостта на това решение, предупреди "зеленият" политик и добави, че Мей също така подкопава разговорите с лейбъристите за втори референдум.

Корбин и Мей трябва да осигурят време, необходимо ни е, за да могат хората да решат бъдещето ни, призова тя.

Говорител на Шотландската национална партия също коментира писмото. Според представителя решението на Мей да поиска от Брюксел кратко отлагане на Брекзит показва, че тя поставя партийните интереси пред националните.

10 000 полицаи готови да реагират на протести за храна и лекарства след Брекзит

10 000 полицаи готови да реагират на протести за храна и лекарства след Брекзит

Великобритания може да мобилизира всички сили за борба с безредиците до 24 часа

Повече от 3 г. след референдума подходът на премиера все още е воден от отлагане и хаос. Тереза Мей продължава да пренебрегва Шотландия, поясни представителят.

Шотландската национална партия поиска втори референдум за Брекзит.

Евроскептикът от Консервативната партия Джейкъб Рийс-Мог предупреди, че ако Обединеното кралство остане в ЕС за още една година, Лондон ще трябва да блокира някои инициативи на Общността, като увеличаване на бюджета, създаване на армия на ЕС и блокиране на интеграционните схеми на френския лидер Еманюел Макрон.

ЕП одобри безвизов режим за британците след Брекзит

ЕП одобри безвизов режим за британците след Брекзит

502 депутати срещу 81, 29 се въздържаха

Междувременно BuzzFeed News информира, че всички лидери на страните членки са информирани от Туск относно предложението за отлагане на Брекзит, но не всички са съгласни да се даде дълга отсрочка на Лондон.