Премиерът на Великобритания Тереза Мей ще призове на срещата на върха на ЕС днес да се удължат санкциите срещу Русия, информира Press Association.

Преди дни беше разпространена информация, че лидерите на Европейския съюз ще удължат икономическите санкции срещу Русия заради намесата в Украйна до януари 2019 г. Рестриктивните мерки срещу енергийния, отбранителния и финансовия сектор на Русия са удължавани на всеки шест месеца от налагането им в средата на 2014 г., след като Москва анексира Крим и подкрепя сепаратистите в Източна Украйна. Те ще постигнат споразумение за още едно удължаване на санкциите срещу Москва с още шест месеца, тъй като изтичат в края на юли.

ЕС ще удължи икономическите санкции срещу Русия до януари 2019 г.

ЕС ще удължи икономическите санкции срещу Русия до януари 2019 г.

Срещата на евролидерите ще се проведе в Брюксел на 28 и 29 юни

Отношенията между Лондон и Москва са обтегнати след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал в Солсбъри през март, което принуди Обединеното кралство да изгони руски дипломати.

ЕС удължи санкциите срещу Крим до 23 юни 2019 г.

ЕС удължи санкциите срещу Крим до 23 юни 2019 г.

Мерките обхващат физически лица и компании

"Русия и други играчи изглежда се опитват да всяват разкол, да дестабилизират нашите демокрации и да изпитват решимостта ни. Ние трябва да адаптираме настоящата отбрана като новото нормално и да поемем отговорност за защита на международните норми и институции", се очаква да каже Мей пред евролидерите.

Великобритания иска разширяване на санкциите срещу Русия

Великобритания иска разширяване на санкциите срещу Русия

Ние ще продължим да поддържаме санкциите

Британският премиер също ще запознае европейските лидери за закона за Брекзит и ще обсъдят бъдещите отношения с ЕС.