Премиерът на Великобритания Тереза Мей ще се опита за последен път да убеди ЕС да й даде по-добро споразумение за Брекзит, съобщават британски медии.

Мей ще помоли евролидерите да й предоставят отстъпки, след като стана ясно, че разговорите в Брюксел продължават да са в задънена улица и евроскептиците в Консервативната партия за втори път ще гласуват против сделката на премиера в парламента през следващата седмица.

Бойко Борисов отново говори с Тереза Мей за Брекзит

Бойко Борисов отново говори с Тереза Мей за Брекзит

България подкрепя плавния развод на Великобритания с ЕС

Високопоставени тори, които критикуват министъра-председателя, са изумени от това, че стратегията на Мей е отказ да промени курса, въпреки че е изправена пред загуба, като източник от кабинета коментира, че правителството осъзнава, че ще изгуби ключовото гласуване, но изглежда, че не може да убеди депутатите защо трябва да подкрепят сделката.

Вместо това Мей ще се обърне към ЕС по време на реч за Брекзит в Гримзби, графство Линкълншър, Англия.

ЕС поиска от Лондон да си преработи предложенията за Брекзит и да се върне в петък

ЕС поиска от Лондон да си преработи предложенията за Брекзит и да се върне в петък

Двете предложения обаче са отхвърлени от главния преговарящ на ЕС

Депутатите ще се изправят пред голям избор през следващата седмица. ЕС също трябва да направи избор. В европейски интерес е Великобритания да напусне ЕС със споразумение. Ние работим с тях, но решенията на Европейския съюз през следващите дни ще окажат голямо влияние върху резултата от вота, ще каже Мей.