Британски министри са предупредили, че премиерът Тереза Мей ще бъде изправена пред масови оставки, ако на депутатите им се попречи да се опитат да спрат Брекзит без споразумение, пише "Дейли телеграф".

Вчера министър-председателят заяви, че е "невъзможно" да изключи Брекзит без споразумение според Член 50 от Лисабонския договор и подчерта, че "не е в правомощията на правителството", за да го направи.

Фараж: Великобритания вероятно отлага Брекзит и организира референдум

Фараж: Великобритания вероятно отлага Брекзит и организира референдум

Опасявам се, че Камарата на общините на практика ще отмени този Брекзит

Около 20 министри обаче са предупредили, че са готови да се оттеглят от правителството, за да имат възможност да подкрепят депутатите да спрат сценарий Брекзит без сделка.

Вестникът е научил, че делегация от петима министри от групата е посетила Мей в резиденцията й на "Дайнинг стрийт" 10. Те директно са предупредили министър-председателя, че са готови да подадат оставка.

Член на правителството коментира пред изданието, че е оказван натиск над премиера да позволи на министрите свободно да гласуват по този въпрос.

И след Брекзит пътуваме до Великобритания без визи

И след Брекзит пътуваме до Великобритания без визи

Захариева увери, че британското правителство е поело ангажимент за това

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин отказа да преговаря с Мей, докато не потвърди, че се изключва сценарий Брекзит без сделка.

По-рано тази седмица премиерът на Великобритания Тереза Мей понесе историческа загуба, след като повечето депутати отхвърлиха споразумението й с ЕС за Брекзит. След това обаче тя спечели вот на недоверие, внесен от опозицията.