Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис призова учителите и професорите да се ваксинират срещу Covid-19 преди отварянето на училищата и университетите през септември, за да се предотврати заразяване в класните стаи, съобщава "Катимерини".

"От този подиум поканете образователния персонал, учителите и професорите: Моля, ваксинирайте се, за да можем да отворим своите училища безопасно и с възможно най-малко проблеми през септември", каза той на международна конференция, организирана съвместно от гръцкото здравно министерство и Световната здравна организация (СЗО) в Атина.

Той каза, че ще бъде трудно да се замени начален учител, който се е разболял от Covid-19, докато училището или част от него може да се наложи да затвори за седмица или две.

В Гърция: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща

В Гърция: Скоростта на предаване на Делта варианта е ужасяваща

99% от заразените в болници или реанимации са без ваксина - "пандемия на неваксинираните"

Експертната комисия на гръцкото министерство на здравеопазването на пандемична среща в четвъртък иска да препоръча да се правят два теста за Covid седмично за всички неваксинирани, работещи в туристическия сектор навсякъде в страната.

Резултатът от теста ще трябва да бъде публикуван на цифровата платформа Ergani на Министерството на труда.

Миналата седмица комисията препоръча два теста седмично за неваксинирани служители в ресторантьорския сектор и в шест региона с висок нива на коронавирус.

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу антиваксъри в Атина

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу антиваксъри в Атина

Разделение в обществото - ваксинирани за общото благо срещу изплашени за личната си свобода